Over De Hoef-West

De Hoef is een strategisch gelegen gebied in Amersfoort Noord, op het kruispunt van intercity station Amersfoort Schothorst, knooppunt Hoevelaken en de historische binnenstad van Amersfoort op 7 minuten fietsafstand. De Hoef is een breed opgezet gebied en staat in directe verbinding met een mooi groengebied dat vrij toegankelijk is.

Huidige situatie

De Hoef is nu vooral een kantoren- en bedrijventerrein dat grotendeels in de jaren ’90 is ontwikkeld. Op De Hoef Zuidwest, rond NS station Amersfoort Schothorst, staan middelgrote en grote kantoren. Het noordoostelijke deel is voornamelijk bedrijventerrein met aan de noordzijde, aan de zichtlocatie A1, een strook kantoren. ROC Midden Nederland heeft twee locaties in het gebied en breidt uit en daarnaast is ook SOMT University er gevestigd. Deze geaccrediteerde universiteit biedt fysiotherapie-onderwijs aan en is een snel groeiende instelling. SOMT heeft inmiddels meerdere panden verworven om haar campus ambitie kracht bij te zetten.

De Hoef West transformeert naar nieuwe gemengde stadswijk

De strategische ligging van De Hoef, uitstekende OV-voorzieningen en aansluiting op snelwegen, maken het een uitstekende locatie voor een transformatie naar een nieuwe gemengde stadswijk waar wonen, werken en leren samenkomen. Een levendige plek waar ruimte is voor functiemenging. De gemeente werkt actief mee aan deze ontwikkeling op De Hoef West want er is in Amersfoort veel vraag naar woningen. Er is een structuurvisie gemaakt voor de toekomst voor het gebied en de eerste bewoners wonen al in een getransformeerd kantorenpand.


Het Hoefpunt, Amersfoort
E-mail: info@hethoefpunt.nl,


Disclaimer

© 2019 Alle rechten voorbehouden