Het borrelt op De Hoef

U heeft ze wellicht al zien hangen; de eerste vogelhuizen op De Hoef vlakbij station Schothorst. Het is één van de eerste initiatieven die zichtbaar zijn in het kader van de Transformatie van het gebied De Hoef. Het gebied wordt de komende tijd getransformeerd naar een gebied waarin wonen, werken, leren en recreëren centraal staan.

Leerlingen van het ROC bogen zich eerder al over initiatieven om De Hoef meer leven in te blazen, in het kader van hun vak Citymarketing. Diverse initiatieven passeerden de revue, van sport&spel tot kunst in de openbare ruimte.

Één van deze initiatieven is nu opgepakt: een kunstwerk van vogelhuizen dat symbool staat voor de natuur en het ecosysteem op De Hoef, maar tegelijkertijd voor de nieuwe community die zich gaat bewegen in het gebied als er straks nog meer bewoners bijkomen. Smarter Talents is als organisatie de eerste hoofdsponsor, en samen met hulp vanuit de gemeente is dit kunstwerk nu gerealiseerd. "Smarter Talents wil hiermee het belang van de community benadrukken in een transformatie als deze," aldus Merit Veldhuizen, projectmanager bij Smarter Talents. "We hopen dat dit initiatief een voorbeeld is voor andere bedrijven en partijen op De Hoef om samen de handen uit de mouwen te steken en een steentje bij te dragen aan de verbetering van dit gebied."

Komende maandag rond 14:00 uur wordt het kunstwerk aangevuld met extra vogelhuizen door onder anderen leerlingen van het ROC.`

Heeft u een idee om de kunstroute door De Hoef-West aan te vullen of wilt u ook sponsor worden. Stuur een e-mail naar info@hethoefpunt.nl.Het Hoefpunt, Amersfoort
E-mail: info@hethoefpunt.nl,


Disclaimer

© 2019 Alle rechten voorbehouden