Begin van dit jaar kwam de Rode Koffer bij Brasserie The Wing, om precies te zijn bij de eigenaar Hille de Jong.

Brasserie The Wing is te vinden op de Printerweg 41 in de Hoef. Hille de Jong is al 12,5 jaar eigenaar van het restaurant waar mensen komen lunchen, koffiedrinken, dineren en vergaderen. Hille vertelt over The Wing; “we doen ook (grote) evenementen. Mensen die overwerken bellen ons voor een goede maaltijd. Wij leveren ook broodjes en catering aan bedrijven. We zijn vijf dagen per week open, maar rond 18 uur loopt het bedrijventerrein leeg, we moeten het nu hebben van de mensen die op de Hoef werken. Misschien wordt dat in de toekomst met de transformatie en de nieuwe bewoners wel anders!”

Vanwaar de naam The Wing? “Vroeger waren hier landerijen en is de Hoef vooral gebruikt voor agrarisch gebruik. Toen heette deze landerijen de hoefse Wing. Toen dit pand gebouwd is, heeft het daarom de Hoefse Wing als naam gekregen.”


Wat de Hoef betreft is Hille zeker niet ontevreden. Pluspunten zijn de bereikbaarheid en de ligging dicht bij de snelwegen. “Daarnaast heeft Brasserie The Wing, omdat we op de Hoef zitten werktijden die vrij goed aansluiten bij ons gezinsleven. Ook is het leuk om te merken dat mensen verrast zijn als ze bij ons binnenlopen. Ze verwachten op zo’n bedrijventerrein eigenlijk niet een brasserie als The Wing. Dat is toch leuk als je mensen positief kunt verrassen! Kortom zowel voor mijn gasten als voor mijzelf is dit een fijne locatie om te zitten.”

Wat betreft de verbinding met andere ondernemers ziet Hille soms nog wel een uitdaging. “Al is het een klein dorp met ruim 8000 werknemers, iedereen is aan het werk en daarna ga je weer naar huis. Hierdoor kan het best even duren voordat je andere ondernemers leert kennen. Ik merk wel dat er langzaam meer diversiteit komt aan bedrijven en ook met de komst van de bewoners zal het gebied echt gaan veranderen. Er ontstaat hierdoor meer dynamiek en diversiteit.

“Als ik burgemeester was van de Hoef zou ik de bijzondere plekken (zoals bijvoorbeeld de oudste weg door de Hoef, die je nog kunt zien aan de bomenrij) in ere herstellen! “

Hille geeft de Rode Koffer zijn menukaart mee. Naast dat hij hiermee andere ondernemers kan informeren met zijn aanbod staan hier ook initiatieven in vermeldt waar Hille en zijn gezin zich voor inzetten! Zoals het project 1We kidsempowerment waarbij kansarme mensen toegang krijgen tot kennis! Kijk ook op www.brasseriethewing.nl of kom eens langst, u bent van harte welkom.


Het Hoefpunt, Amersfoort
E-mail: info@hethoefpunt.nl,


Disclaimer

© 2019 Alle rechten voorbehouden